05 grudnia 2024

Jadłospis - Grudzień

Jadłospis - GRUDZIEŃ

czwartek(05.12)
zupa: barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem; II danie: gulasz drobiowy; kasza jaglana; bukiet warzyw z wody ; kompot wieloowocowy.
piątek(06.12)
zupa: zupa pomidorowa z makaronem; II danie: paluszki rybne; ziemniaki z koperkiem; surówka z kiszonej kapusty z czarnuszką; woda z pomarańczą i miętą
poniedziałek(09.12)
zupa: zupa grochowa; II danie: makaron z twarogiem i polewą jogurtowo waniliową; woda z pomarańczą i miętą
wtorek(10.12)
zupa: zupa neapolitańska z makaronem; II danie: kotlet schabowy; ziemniaki z koperkiem; surówka z czerwonej kapusty , marchewki i koperku; kompot wieloowocowy.
środa(11.12)
zupa: zupa kalafiorowa; II danie: gulasz wp.; kasza gryczana; sałatka z buraczków i jabłka; woda z cytryną.
czwartek(12.12)
zupa: zupa krem z pieczonych ziemniaków i czosnku z grzankami; II danie: domowe nuggetsy z piekarnika; ryż; surówka z marchewki i jabłka; kompot wieloowocowy.
piątek(13.12)
zupa: krupnik z kaszy jęczmiennej; II danie: ryba w chrupiącej panierce; ziemniaki z koperkiem; surówka z pory; Lemoniada cytrynowa.
poniedziałek(16.12)
zupa: fasolowa; II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową ; woda z pomarańczą i miętą.
wtorek (17.12)
zupa: rosół z makaronem; II danie: pierś z kurczaka w panierce; ziemniaki z koperkiem; brokuły z wody; kompot wieloowocowy.
środa (18.12)
zupa: pieczarkowa; II danie: spaghetti bologneze; woda z cytryną i miętą.
czwartek (19.12)
zupa: zupa cebulowa z ziemniakami; II danie: kurczak ze szpinakiem; ryż; surówka z pomidora i szczypiorku; kompot z czarnej porzeczki
piątek (20.12)
zupa: zupa szczawiowa; II danie: Ryba w panierce ; ziemniaki z koperkiem; surówka wielowarzywna; woda z pomarańczą i miętą.

 

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Fax: 91 485 48 84 

Portiernia:  tel. 91 48 35 123 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969