04 lutego 2024

Jadłospis - Luty 2024

poniedziałek
29.01
zupa: zupa pomidorowa z makaronem
II danie: ziemniaki; schab w sosie własnym; surówka z białej kapusty; kompot
wtorek
30.01
zupa: barszcz czerwony
II danie: kaszotto z mięsem i warzywami ; surówka wielowarzywna; mus wielowocowy
środa
31.01
zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej
II danie: spaghetti bologneze; cytroneta
czwartek
01.02
zupa: zupa krem z dyni
II danie: kurczak w cieście; ryż; surówka z marchewki i jabłka; kompot
piątek
02.02
zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej
II danie: paluszki rybne; ziemniaki; ogórek kiszony; woda z cytryną i imbirem
poniedziałek
05.02
zupa: zupa gołąbkowa
II danie: Naleśniki z twarogiem i polewą owocową; woda z cytryną
wtorek
06.02
zupa: zupa szczawiowa z jajkiem
II danie: kotlet mielony; ziemniaki; marchew mini z wody ; kompot
środa
07.02
zupa: zupa z soczewicy
II danie: gulasz drobiowy; ryż; surówka z kapusty pekińskiej; mus wielowocowy
czwartek
08.02
zupa: zupa neapolitańska z makaronem
II danie: kurczak ze szpinakiem; kasza jaglana; woda z cytryną
piątek
09.02
zupa: zupa pomidorowa z makaronem
II danie: ryba w jarzynach; ziemniaki
poniedziałek
12.02
zupa: zupa krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem
II danie: spaghetti bologneze; woda z cytryną i imbirem
wtorek
13.02
zupa: zupa jarzynowa
II danie: piersi z kurczaka w panierce; ziemniaki; surówka z marchewki i jabłka; kompot
środa
14.02
zupa: barszcz ukraiński
II danie: ryż z jabłkami; cytroneta
czwartek
15.02
zupa: zupa pieczarkowa z makaronem
II danie: gulasz wp.; kasza gryczana; bukiet warzyw z wody ; kompot
piątek
16.02
zupa: zupa fasolowa
II danie: kotlet rybno-warzywny ; ziemniaki; surówka z kapusty kiszonej marchewki , jabłka i natki pietruszki; woda z pomarańczą
poniedziałek
19.02
zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej
II danie: risotto warzywne VEGE; woda z cytryną
wtorek
20.02
zupa: rosół z makaronem
II danie: kurczak opiekany; ziemniaki; brukselka z masłem i bułką tartą ; woda z cytryną
środa
21.02
zupa: zupa z pory
II danie: klopsy w sosie pomidorowym; kasza bulgur; kalafior z masłem ; mus wielowocowy
czwartek
22.02
zupa: zupa z marchewki
II danie: schab w sosie własnym; kasza jęczmienna; Buraczki talarki z porem i oliwą; kompot
piątek
23.02
zupa: zupa grochowa
II danie: placki ziemniaczane; kompot
poniedziałek
26.02
zupa: żurek z kiełbasą
II danie: kopytka z cebulką; kompot
wtorek
27.02
zupa: zupa krem z brokuł i selera
II danie: bitki ze schabu w sosie własnym; kasza pęczak; Buraczki talarki z porem i oliwą; kompot
środa
28.02
zupa: zupa ziemniaczana
II danie: nuggetsy z pieca; ziemniaki; fasolka szparagowa z wody ; mus wielowocowy

 

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Fax: 91 485 48 84 

Portiernia:  tel. 91 48 35 123 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969