06 listopada 2024

JADŁOSPIS LISTOPAD

środa (06.11)
zupa: zupa z pieczonej dyni i cukinii; II danie: gulasz wp.; kasza gryczana; sałatka z buraczków; woda z pomarańczą i miętą
czwartek (07.11)
zupa: zupa krem z pieczonych ziemniaków i czosnku z grzankami 
II danie: kurczak w pomidorowym pesto; ryż; surówka z kapusty pekińskiej; kompot
piątek (08.11)
zupa: zupa-krupnik z kaszy jęczmiennej; II danie: Ryba w panierce ; ziemniaki; surówka z kiszonej kapusty z czarnuszką; woda z cytryną i imbirem 
poniedziałek (11.11)
zupa: zupa gulaszowa, II danie: makaron z twarogiem i polewą jogurtowo waniliową; kompot
wtorek (12.11)
zupa: zupa kalafiorowa; II danie: pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym; ziemniaki z koperkiem; surówka z marchewki i jabłka; woda z cytryną i miętą
środa (13.11)
zupa: zupa z pieczonej dyni i cukinii; II danie: gulasz wp.; kasza gryczana; sałatka z buraczków; woda z pomarańczą i miętą
czwartek (14.11)
zupa: zupa krem z pieczonych ziemniaków i czosnku z grzankami
II danie: kurczak w pomidorowym pesto; ryż; surówka z kapusty pekińskiej; kompot
piątek (15.11)
zupa: zupa-krupnik z kaszy jęczmiennej; Ryba w panierce ; ziemniaki; surówka z kiszonej kapusty z czarnuszką; woda z cytryną i imbirem 
II danie: paluszki rybne; ziemniaki; surówka z ogórka kiszonego ; kompot
poniedziałek (18.11)
zupa: zupa wiejska z kiełbasą i natką pietruszki; II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową ; woda z pomarańczą i miętą
wtorek (19.11)
zupa: zupa neapolitańska z makaronem; II danie: kotlet schabowy; ziemniaki z koperkiem; kapusta zasmażana; kompot
środa (20.11)
zupa: zupa-żurek; II danie: domowe nuggetsy z piekarnika; kasza bulgur; surówka z białej kapusty; woda z pomarańczą i miętą
czwartek (21.11)
zupa: zupa ogórkowa; II danie: spaghetti bologneze; woda z pomarańczą i miętą
piątek (22.11)
zupa: zupa krem z dyni; II danie: kotlet rybny; ziemniaki z koperkiem; surówka z czerwonej kapusty , marchewki i koperku; woda z cytryną i miętą
poniedziałek (25.11)
zupa: zupa fasolowa; II danie: makaron spaghetti z sosem warzywnym ; kompot
wtorek (26.11)
zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty; II danie: pierś z kurczaka w panierce; ziemniaki z koperkiem; surówka z sałaty lodowej i suszonych pomidorów
środa (27.11)
zupa: zupa krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem
II danie: klopsy w sosie pomidorowym; kasza jęczmienna; brukselka z wody ; kompot
czwartek (28.11)
zupa: zupa wiosenna z natką pietruszki; II danie: kurczak po chińsku; ryż; woda z pomarańczą i miętą
piątek (29.11)
zupa: zupa krem z dyni; II danie: ryba w chrupiącej panierce; ziemniaki z koperkiem; surówka z kapusty kiszonej marchewki , jabłka i natki pietruszki; kompot

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Fax: 91 485 48 84 

Portiernia:  tel. 91 48 35 123 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969