03 marca 2025

 

 

 

 

Poniedziałek 03.03.2025r.
Zupa fasolowa,  II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową
 
Wtorek 04.03.2025r.
zupa pieczarkowa z makaronem
II danie: drobiowe kotleciki szu szu - kurczak mięso z piersi bez skóry, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z czerwonej kapusty , marchewki i koperku; kompot wieloowocowy
 
Środa 05.03.2025r.
zupa ogórkowa;  II danie: leczo z ciecierzycy z warzywami, kasza jęczmienna, woda z cytryną , imbirem i miętą
 
Czwartek 06.03.2025r.
Zupa krem z dyni;  II danie: kurczak opiekany - kurczak pałka z kurczaka; ryż curry, marchewka i brokuł z masłem; kompot z czarnej porzeczki - porzeczki czarne mrożone, cukier, woda
 
Piątek 07.03.2025r.
Zupa pomidorowa z makaronem;  II danie: ryba w jarzynach - miruna filet, ziemniaki z koperkiem; woda z cytryną i imbirem - woda, cytryna, imbir świeży
 
Poniedziałek 10.03.2025r.
zupa gulaszowa;  II danie: pierogi z serem i polewą śmietanową; kompot wieloowocowy
 
Wtorek 11.03.2025r.

zupa cebulowa z ziemniakami, II danie: kotlet pożarski z natką pietruszki, ziemniaki ze szczypiorkiem, kapusta zasmażana, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Środa 12.03.2025r.

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem; II danie: gulasz drobiowy w jarzynach, kasza jaglana, kompot wieloowocowy

 

Czwartek 13.03.2025r.

zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, II danie: spaghetti bolognese,  Lemoniada cytrynowa

 

Piątek 14.03.2025r.

Zupa jarzynowa, II danie: kotlet rybny, kasza bulgur, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej ,marchewki , jabłka i natki pietruszki, woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Poniedziałek 17.03.2025r.

Zupa tajska - łagodna, II danie: racuchy drożdżowe, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Wtorek 18.03.2025r.

Zupa szczawiowa z jajkiem, II danie: pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy

 

Środa 19.03.2025r.

Zupa minestrone, II danie: klopsy w sosie pomidorowym,  kasza orkiszowa, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Czwartek 20.03.2025r.

Zupa grochowa, II danie: domowe nuggetsy, ryż biały, mizeria z ogórków, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.

 

Piątek 21.03.2025r.

zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej, II danie: paluszki rybne,  ziemniaki z koperkiem,  sałata ze śmietana, kompot wieloowocowy.

 

Poniedziałek 24.03.2025r.

zupa z ciecierzycy, II danie: makaron kokardki z twarogiem i polewą śmietankową, 

 

Wtorek 25.03.2025r.

zupa kalafiorowa, II danie: kurczak w zielonym pesto, ziemniaki ze szczypiorkiem,  surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

 

Środa 26.03.2025r.

zupa z pory, II danie: gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, Lemoniada cytrynowa

 

Czwartek 27.03.2025r.

zupa wiosenna (warzywna), II danie: kurczak w sosie z ananasem, ryż biały, brokuły z wody, kompot wieloowocowy

 

Piątek 28.03.2025r.

zupa-żurek z jajkiem, II danie: Ryba w panierce, kasza bulgur z warzywami i prażonym słonecznikiem.

 

Poniedziałek 31.03.2025r.

zupa wiejska z kiełbasą i natką pietruszki, II danie: kremowe risotto - VEGE

Marzec Jadłospis

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

nr konta Bankowego:

92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN)

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Portiernia:  tel. 511 456 149 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969